Listarea articolelor

Scurtă istorie a sprijinului acordat fasciștilor de către imperialiștii anglo-americano-francezi (II)

Puteți citi partea I a seriei de articole aici Partea a II-a. Perioada celui de-al Doilea Război Mondial Al doilea război mondial a început oficial pe 1 septembrie 1939, odată cu invazia germană asupra Poloniei. Disputa germano-polonă a fost dusă în jurul chestiunii cedării orașului Danzig Germaniei. Firește, nu putem atribui acestei dispute rolul principalContinuă lectura „Scurtă istorie a sprijinului acordat fasciștilor de către imperialiștii anglo-americano-francezi (II)”

Scurtă istorie a sprijinului acordat fasciștilor de către imperialiștii anglo-americano-francezi

O scurtă expunere a legăturilor dintre țările fasciste – Germania și Italia – pe de o parte, și țările imperialiste – SUA, Marea Britanie și Franța – de cealaltă parte este necesară în vederea combaterii mitologiei capitaliste cu privire la caracterul și istoria fascismului. Presa burgheză propagă cu mult zel de câteva decenii încoace ideeaContinuă lectura „Scurtă istorie a sprijinului acordat fasciștilor de către imperialiștii anglo-americano-francezi”

Cultul personalității

„CULTUL PERSONALITĂȚII” (1934-1952) de Bill Bland Lucrarea demontează ideea larg răspândită conform căreia Stalin ar fi fost cel responsabil pentru cultul creat în jurul personalității sale Introducere La 14 februarie 1956 Nikita Hrușciov , (Nikita Hrușciov, politician revizionist sovietic (1894-1971); prim-secretar al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (1953-64); premier (1958-64), apoi prim-secretar al Comitetului Central al PartidulContinuă lectura „Cultul personalității”

Testamentul lui Lenin

Articol scris de W.B. Bland Acuzația: În 1922 Lenin ar fi sfătuit Partidul Comunist Rus să îl înlăture pe Stalin din funcția de secretar general ,,În decembrie 1922 într-o scrisoare către congresul partidului Vladimir Ilici a scris… un document politic de o mare însemnătate, cunoscut în istoria partidului drept Testamentul lui Lenin. Vladimir Ilici aContinuă lectura „Testamentul lui Lenin”

Rolul FMI și lozinca eliminării datoriilor externe

În lumina recentelor mișcări de protest din țări înglodate în datorii precum Argentina și Sri Lanka și a unui nivel alarmant al datoriilor atins pe plan mondial (226 trilioane de dolari în 2020), este important să expunem într-un scurt articol problema datoriilor publice și rolul Fondului Monetar Internațional, precum și atitudinea care trebuie adoptată deContinuă lectura „Rolul FMI și lozinca eliminării datoriilor externe”

NATO – 73 de ani de apărare a capitalului occidental

Scopul Organizației Nord-Atlantice. Vorbe și fapte. Pe 4 aprilie s-au împlinit 73 de ani de la înființarea NATO la Washington, cuprinzând la început SUA, Marea Britanie, Franța, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Canada, Portugalia, Norvegia, Danemarca și Islanda. Scopul acestei alianțe militare, conform Occidentului, a fost să apere ,,lumea liberă” de o eventuală invazie sovietică. Astfel,Continuă lectura „NATO – 73 de ani de apărare a capitalului occidental”

Cum sunt exploatați muncitorii în capitalism

O scurtă istorie și o definiție a exploatării Înainte de a vorbi despre exploatare în cadrul capitalismului, este necesar să punctăm anumite aspecte legate de ce înseamnă exploatarea, care sunt condițiile care i-au dat naștere și cum s-a manifestat de-a lungul timpului. Izvoarele oricărei avuții sunt reprezentate de pământ și muncitori. Natura este cea careContinuă lectura „Cum sunt exploatați muncitorii în capitalism”

Reflecții asupra conflictului ruso-ucrainean și atitudinilor adoptate

Naționalism și rusofobie. Care este cauza conflictului? Problema sancțiunilor Ipocrizie anti-fascistă și umanitară emanând din toate taberele NATO și ONU sau Rusia? Se reduce totul la aceste tabere? Odată cu izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, început prin invazia asupra Ucrainei din 24 februarie, observăm conturarea a numeroase opinii ce poartă pecetea prejudecăților burgheze cu care omul eContinuă lectura „Reflecții asupra conflictului ruso-ucrainean și atitudinilor adoptate”

AUR NU este un prieten al muncitorilor

Avem parte astăzi de una din numeroasele crize produse de contradictiile inerente ale sistemului capitalist. Vedem cum bogații devin și mai bogați, iar muncitorii au de suferit consecințele acestei crize. Prețurile cresc zi de zi, orașe întregi nu au apă caldă, facturile imense provoacă exasperare în rândurile populației, iar chiriile devin insuportabile și salariul minimContinuă lectura „AUR NU este un prieten al muncitorilor”

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Primește notificări de îndată ce publicăm un nou articol

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe